Nieuwe smaakmaker bij Olde Marckt

Bram Stoverink terug in de Achterhoek

AALTEN – 2023 wordt een bijzonder jaar voor restaurant Olde Marckt in het Achterhoekse Aalten. Niet alleen viert het restaurant van Albert en Helga Stoverink dit jaar haar 25-jarig jubileum, ook treedt zoon Bram toe tot het bedrijf.

Bram Stoverink (27) zette zijn eerste stappen in de keukens van Achterhoekse horeca, waaronder Stegers en ’t Noorden in Aalten en De Ploeg in Varsseveld. Daarna deed hij ervaring op bij onder meer ’t Wolfersveen (Toine Smulders)  in Zelhem, De Echoput (destijds 1 Michelinster) in Hoog Soeren en t Raedthuys (1 Michelinster) in Duiven. De afgelopen 7 jaar kookte Bram bij De Lindenhof (2 Michelinsterren) in Giethoorn, waarvan de laatste jaren als hoogste chef. Na 10 jaar in andere keukens komt hij nu terug op het vertrouwde nest.

Met de komst van de nieuwe generatie wil Olde Marckt de volgende stap zetten in kwaliteit en smaak. Het restaurant staat regionaal bekend om de klassiek Franse keuken en het koken met de seizoenen, zoals wild en asperges. Deze vertrouwde basis blijft, met een nieuwe twist van Bram: “Ik wil de smaken nog verfijnder maken en onze gasten graag verrassen met nieuwe gerechten en combinaties. De basis blijft eerlijk koken en lekker eten.” Het Aaltense restaurant geeft daar invulling aan door naast een vertrouwde á la carte kaart ook een 4- of 7-gangendiner te serveren, inclusief amuses en desgewenst met passende wijnen.

De keuken wordt vanaf januari bestierd door Bram, ook komt er versterking aan de voorkant om de gasten te serveren en te adviseren over wijn. Albert Stoverink: “We zijn echt wijnfanaten, daar laten we onze gasten graag van profiteren. We zijn bezig met een prachtige wijnkaart waarop voor iedere liefhebber wel iets te vinden is. Met de nieuwe ontwikkelingen kunnen we hier nóg meer aandacht aan geven.”

Ook Helga Stoverink is blij met de toetreding van zoon Bram. “We hebben de afgelopen 24 jaar met zorg en aandacht een naam opgebouwd. Ik ben trots op wat we al bereikt hebben, maar ik ben er ook van overtuigd dat een nieuwe wind en frisse ideeën ons weer een stap verder brengen.” Albert vult aan: “Ik heb er vooral heel veel zin in. Het is een mooie stap voor ons allemaal. En het zal vast wel eens knallen in de keuken” voegt hij lachend toe.

De uitstraling van Olde Marckt is volledig vernieuwd. Vanaf het nieuwe jaar laten een nieuwe huisstijl en website zien dat het restaurant ondanks de uitdagende jaren niet heeft stilgestaan. In de aanloop naar het feestelijke jubileum in september 2023 wordt de vernieuwde stijl in en rond het restaurant doorgevoerd. De eerste reserveringen voor het nieuwe jaar staan al in de agenda.

Terug naar overzicht