een
culinaire familie

Culinair genieters, ondernemers, wijnliefhebbers… Als ze in Aalten of omgeving zijn, bezoeken ze d’Olde Marckt. Al vanaf 1925 vormt het pand op de hoek van de Aaltense markt een geliefde ontmoetingsplek. Sinds 1998 bouwt de familie Stoverink aan een hoogwaardig maar laagdrempelig restaurant waar het heerlijk toeven is in alle seizoenen.

Ons Aaltense restaurant heeft een huiselijke sfeer met een vleugje hotel chic. Onze liefde voor wijn en wild is door het hele restaurant terug te vinden. De keuken is overwegend Frans te noemen, waarbij we hoogwaardige en eerlijke ingrediënten toegankelijk bereiden. Gastheer Albert en chefkok Bram verdienden hun sporen bij diverse gerenommeerde restaurants en zetten hun passie en goede smaak nu in hun eigen keuken voort.

Geschiedenis

1925

Het kenmerkende pand op de markt in Aalten stond vroeger bekend als Hotel Keizer. Het heeft daarmee al bijna een eeuw een rol in gastvrijheid.

1998

In dit jaar namen Albert en Helga het restaurant over van Christien en Ludo.

2000

Het interieur was destijds sober. De familie Stoverink vernieuwde het door de jaren heen.

2010

Met Albert als chefkok en Helga als gastvrouw bouwde Herbergh d’Olde Marckt een groeiende reputatie op in de omgeving.

2013

Het 15-jarig bestaan werd groots gevierd. Honderden trouwe gasten genoten van de culinaire kunsten en uiteraard van een topselectie wijnen.

2018

Ook het 20-jarig jubileum mocht niet ongemerkt voorbijgaan. Een grote tent op de Aaltense markt bood plek aan een grootste wijnproeverij.

2023

Dit is een bijzonder jaar voor de Olde Marckt. We vieren ons 25-jarig bestaan met een volledig nieuwe uitstraling, maar ook met de toetreding van Bram in ons restaurant. (Lees hier).

ONS TEAM

Bij d’ Olde Marckt staat een hecht team klaar om elke gast een onvergetelijke ervaring te bezorgen. In de keuken combineert Bram Stoverink zijn vakmanschap met passie voor streekproducten, terwijl aan de voorkant gastvrijheid en persoonlijke aandacht centraal staan. Samen zorgen we voor de vertrouwde kwaliteit waar ons restaurant al meer dan 25 jaar om bekendstaat – met de energie en creativiteit die het vandaag de dag verdient.

BRAM STOVERINK

Na jaren in Giethoorn te hebben gewerkt onder de vleugels van mijn leermeester Martin Kruithof, voelde het terugkeren naar de Achterhoek als een vanzelfsprekende stap. Bij restaurant de Olde Marckt – het levenswerk van mijn ouders Helga en Albert – vond ik de perfecte basis om mijn eigen visie vorm te geven: koken met respect voor het ambacht en altijd met de gast voor ogen.

Mijn doel is simpel: onze vaste gasten blijven verrassen met de vertrouwde warmte en gastvrijheid van de Olde Marckt, maar tegelijk een extra laag kwaliteit en beleving toevoegen. De à la carte kaart, waar velen zo aan gehecht zijn, is gebleven – maar met spannendere gerechten en een verfijndere uitvoering. Tegelijkertijd bied ik ruimte voor culinaire creativiteit in een zevengangenmenu en een rijkere wijnkaart.

Voor mij staat de gast centraal in alles wat ik doe. Elke verandering die ik doorvoer moet in hun voordeel zijn – meer smaak, meer beleving, meer kwaliteit. Want de Olde Marckt is niet alleen een restaurant; het is een plek waar de regio samenkomt, waar ambacht en gastvrijheid elkaar versterken en waar we elke dag opnieuw bouwen aan een gastronomisch verhaal dat geworteld is in de Achterhoek, maar reikt tot ver daarbuiten.