een
culinaire familie

Culinair genieters, ondernemers, wijnliefhebbers… Als ze in Aalten of omgeving zijn, bezoeken ze d’Olde Marckt. Al vanaf 1925 vormt het pand op de hoek van de Aaltense markt een geliefde ontmoetingsplek. Sinds 1998 bouwt de familie Stoverink aan een hoogwaardig maar laagdrempelig restaurant waar het heerlijk toeven is in alle seizoenen.

Ons Aaltense restaurant heeft een huiselijke sfeer met een vleugje hotel chic. Onze liefde voor wijn en wild is door het hele restaurant terug te vinden. De keuken is overwegend Frans te noemen, waarbij we hoogwaardige en eerlijke ingrediënten toegankelijk bereiden. Gastheer Albert en chefkok Bram verdienden hun sporen bij diverse gerenommeerde restaurants en zetten hun passie en goede smaak nu in hun eigen keuken voort.

Geschiedenis

1925

Het kenmerkende pand op de markt in Aalten stond vroeger bekend als Hotel Keizer. Het heeft daarmee al bijna een eeuw een rol in gastvrijheid.

1998

In dit jaar namen Albert en Helga het restaurant over van Christien en Ludo.

2000

Het interieur was destijds sober. De familie Stoverink vernieuwde het door de jaren heen.

2010

Met Albert als chefkok en Helga als gastvrouw bouwde Herbergh d’Olde Marckt een groeiende reputatie op in de omgeving.

2013

Het 15-jarig bestaan werd groots gevierd. Honderden trouwe gasten genoten van de culinaire kunsten en uiteraard van een topselectie wijnen.

2018

Ook het 20-jarig jubileum mocht niet ongemerkt voorbijgaan. Een grote tent op de Aaltense markt bood plek aan een grootste wijnproeverij.

2023

Dit is een bijzonder jaar voor de Olde Marckt. We vieren ons 25-jarig bestaan met een volledig nieuwe uitstraling, maar ook met de toetreding van Bram in ons restaurant. (Lees hier).